Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

10 jaar BIM!

10 JAAR BIM!

Je zult het vast niet geloven, maar ondertussen is WEBO al 10 jaar projecten aan het engineeren in BIM. Van grote projecten tot kleinere projecten, er zijn aan heel wat modellen gewerkt.

We kunnen wel zeggen dat we de voorloper zijn in het gebruik van BIM. Er zijn jaren van ontwikkeling aan vooraf gegaan en nog elke dag wordt er geoptimaliseerd. Er zijn nu maar liefst 12 modelleurs die elke dag werken aan enorm gave projecten.

 Benieuwd hoeveel projecten WEBO in BIM heeft gerealiseerd? Lees snel verder…

Wat is BIM?

Leuk om te lezen dat ze al 10 jaar met BIM werken, maar wat is het nou eigenlijk? BIM staat voor Building Information Model, wat processen stroomlijnt tot één uniforme informatiestroom door de hele bouwkolom. BIM zorgt ervoor dat alle relevante informatie gebundeld, gebruikt en beheerd wordt in één digitaal gebouwmodel. Samenwerkend met verschillende partijen van aannemer, opdrachtgever, architect, installateur, etc.

Waarom BIM?

De bouw heeft per jaar maar liefst 6 miljard euro aan faalkosten en we zijn het er allemaal over eens dat dit zeker minder kan. BIM is er voor om de prestaties van het hele bouwwerk te verbeteren, waardoor samenwerken gestimuleerd wordt. Resultaat? Minder faalkosten, meer kwaliteit.

In de bouw zijn we goed om bij elk project het wiel opnieuw uit te vinden. Het mooiste is dat je bij BIM delen uit het model gemakkelijk opnieuw kan gebruiken. Wel zo gemakkelijk toch?

Aantal projecten

Nu we weten wat BIM is en waarom we dit gebruiken, zouden we nog terugkomen op het aantal projecten wat WEBO de afgelopen jaren in BIM heeft gerealiseerd.

Dit zijn maar liefst 106 projecten in houten kozijnen, Steigerloos® Bouwen of HSB-elementen. De 12 modelleurs werken dagelijks aan projecten als een aantal woningen tot grote appartement-complexen van 800 woningen. Bij grote projecten wordt er zo 1,5 jaar door verschillende medewerkers aan gewerkt.

Eerste project

Het eerste BIM-project was in 2009 Isala Klinieken te Zwolle. Het architectenbureau Alberts & Van Huut heeft het ziekenhuis van 110.000 vierkante meter ontworpen en bestaat uit vier vlinders.

Voor het project heeft WEBO de 3.500 houten kozijnen en HSB-elementen geëngineerd en geproduceerd.

Hieronder enkele andere projecten geëngineerd in BIM.

Appartementen te Utrecht
Nijenoord te Utrecht
Mariskwartier te Vlaardingen

Benieuwd hoe we kunnen helpen met jouw bouwvraagstuk en wordt dit BIM-project nummer 107? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Back to top