Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

10.000 prefab gevelelementen | Steigerloos® Bouwen

Inmiddels biedt WEBO al ruim 10 jaar een oplossing met Steigerloos® Bouwen en hebben we al bijna 10.000 Steigerloos® gevelelementen geproduceerd. Daarom laten we in deze nieuwsbrief twee collega’s aan het woord over dit totaalproduct. We bespreken onder andere de ontwikkelingen van Steigerloos® Bouwen in de afgelopen jaren en bekijken welke voordelen Steigerloos® Bouwen anno 2023 met zich meebrengt. Lees snel verder! 

De ontwikkeling van Steigerloos® Bouwen

“Ik ben nu 10 jaar betrokken bij Steigerloos® Bouwen. Daarbij zit ik aan de technische kant: zo werk ik aan de uitvoering van het Steigerloos® systeem en combineer ik dat met de gewenste esthetische uitstraling van de klant. Voor mij is Steigerloos® Bouwen echt een totaalproduct waarmee we bij WEBO intussen al flink wat ervaring hebben opgebouwd.

Door de jaren heen is het systeem steeds verder doorontwikkeld. Zo zijn we in staat om tot 70 meter hoogte Steigerloos® te Bouwen. Ook zijn onze elementen zorgvuldig getest en hebben ze onder andere brandklasse B, een belangrijk document. In de toekomst zou het mooi zijn als prefab bouwen gemeengoed wordt.”

– Rik Beunk, BIM Engineer bij WEBO

Steigerloos® Bouwen anno 2023

“Sinds 1,5 jaar werk ik bij Steigerloos® Bouwen als Technical Sales Engineer. Hier ben ik het aanspreekpunt voor projectontwikkelaars, aannemers en architecten. Vanuit de markt hoor ik dat dit een lastige tijd is door de snel veranderende marktomstandigheden en de stikstofproblematiek. Onze complete Steigerloos® elementen, waarmee we licht en snel bouwen, bieden hiervoor een uitkomst. Daarbij kan de gewenste uitstraling van de architect behaald worden en ontzorgen wij de aannemer door een totaalpakket aan te bieden van engineering tot en met montage. Door heldere afspraken te maken weten klanten precies waar ze aan toe zijn.

Twee voordelen die er voor mij uitspringen zijn het gewicht en de keuze voor hout. Het product is licht in gewicht, en dat vertaalt zich ook naar een lichtere constructie. Daarnaast brengt de keuze voor hout allerlei voordelen met zich mee. Denk aan de goede MPG-score, de opslag van stikstof en het feit dat hout een hernieuwbare grondstof is. Bovendien bespaar je met Steigerloos® Bouwen op de kosten, naast het lichtere casco zijn er minder faalkosten en er zijn geen dure steigers meer nodig tijdens de montage.”

– Bernard Reuvers, Technical Sales Engineer bij Steigerloos® Bouwen

Meer weten over Steigerloos® Bouwen?

Neem contact op met Bernard Reuvers. Hij helpt je graag verder!

 Of kijk op de website van WEBO voor meer informatie.

Video | Station offices Almere | Montage en eindresultaat

Over Steigerloos® Bouwen

Steigerloos® elementen zijn complete gevelelementen die met gemak in elk skelet geplaatst kunnen worden. De elementen worden in onze fabriek al voorzien van gevelbekleding, kozijnen, glas, isolatie, spouw, binnenblad en meer.

“WEBO anticipeert ook heel goed op de uitvoering in BIM, hun digitale voorbereiding is uitstekend voor elkaar.”

~ Aron van Delft, architect bij AAS Groningen

Eenmaal op de bouwplaats worden de prefab gevelelementen in één enkele hijsbeweging geplaatst. Zodra deze vervolgens op hun plaats zijn bevestigd kan direct de binnenbouw beginnen, zonder dat er een steiger aan te pas is gekomen. Het product biedt op deze manier maximaal comfort, met minimale overlast. 

Lees meer over Steigerloos® Bouwen op onze website >

Back to top