Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Maak kennis met Dalida, onze HR-stagiaire

Hoi Dalida! Vertel eens wat over jezelf.

Hoi! Mijn naam is Dalida Korkis, een 25-jarige getrouwde student wonende in Hengelo. Ik studeer Human Resource Management op het Saxion in Enschede en zit nu in het laatste jaar hiervan. Ik loop 4 dagen in de week stage bij WEBO op de afdeling HR. Naast mijn opleiding werk ik als verkoopmedewerker in een kledingwinkel in Enschede en doe ik natuurlijk de huishoudelijke taken thuis.

En hoe ben jij aan je stage bij WEBO gekomen?

Ik had een oproep op LinkedIn geplaatst of er organisaties waren die een stagiaire zochten. Ik kreeg hier vele reacties op en een van die reacties kwam van Eva van Musscher. Eva is corporate recruiter binnen WEBO en nu ook mijn stagebegeleidster. Ik heb meerdere gesprekken bij verschillende bedrijven gehad, maar Eva heeft mij met haar enthousiasme overgehaald om bij WEBO stage te lopen. Hoe zij WEBO profileerde trok mij erg aan. De organisatie is innovatief en straalt professionaliteit uit. Ik vond het ook bijzonder dat het team op kantoor zo jong is. Dit trok mij natuurlijk ook aan.

Ik vond het ook leuk dat ik voor de zomer werd uitgenodigd voor een meeloopdag. Op deze dag maakte ik kennis met de afdeling HR en dus ook met mijn collega Marieke Pluimers (HR-adviseur). Daarnaast heb ik kennis gemaakt met de activiteiten van HR en de andere medewerkers van WEBO. Ik voelde mij hierdoor erg welkom in de organisatie.

 Heb jij als stagiaire je eigen verantwoordelijkheden bij WEBO?

Jazeker! Ik heb een aantal projecten gekregen van mijn collega’s op HR. Hier ben ik verantwoordelijk voor, maar dit bespreek ik wel altijd met één van hen . Voorbeelden van deze projecten zijn: salarismutaties, selectie van potentiele medewerkers, het uitzoeken en inkopen van cursussen en het verzorgen van geschenken voor medewerkers. Hierin word ik erg vrijgelaten en mag ik met creatieve ideeën komen. En dat is nog maar een greep uit mijn dag, haha. Daarnaast help ik Eva en Marieke met de dagelijkse taken, waarvoor we samen verantwoordelijk zijn.

Wat zie je als jouw grootste uitdaging bij WEBO?

Mijn grootste uitdaging is om elke dag met het openbaar vervoer vanuit Hengelo op tijd te komen. Haha, nee dat is een grapje. Zoals ik al zei word ik vrijgelaten in mijn werkzaamheden en vinden mijn collega’s het fijn als ik mijn mening uitspreek. Dit vind ik soms wel moeilijk, omdat ik bang ben dat ik iets heel doms zeg. Maar mijn collega’s zeggen dan altijd dat er geen foute antwoorden bestaan en dat we altijd van elkaar kunnen leren. Ik neem ook deel aan sollicitatiegesprekken en daarin wordt verwacht dat ik ook een bijdrage lever. Dit is ook een uitdaging voor mij, maar zij betrekken mij er juist bij zodat ik mij hierin verder ontwikkel.

 ‘Uitdagingen bij WEBO zorgen voor successen in mijn ontwikkeling!’

Wat zal je de volgende HR-stagiair(e) willen mee geven?

Sta open voor de opdrachten die je krijgt en geef vooral je eigen mening. Hierdoor kunnen nieuwe ideeën ontstaan. Kijk zoveel mogelijk mee met de werkzaamheden die collega’s doen, want je leert hier heel veel van. Maar neem ook een kijkje in de fabriek, zodat je een goed beeld hebt bij wat WEBO doet. WEBO betrekt je bij elke stap in het bedrijf en laat je daar ook in ontwikkelen. Hoe wij het bij de WEBO ook wel zeggen: ‘De beste versie van jezelf zijn!’

Wij zoeken stagiairs! Zie jij jezelf bij WEBO? Solliciteer via de volgende link:

www.werkenbijwebo.nl

Back to top