Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Hofbadtoren bouwt Steigerloos®

HOFBADTOREN BOUWT STEIGERLOOS®

In september 2019 ging de bouw van de Hofbadtoren in Den Haag van start. Deze vormt straks, samen met de Couperus-toren de Poort van Ypenburg. Het bestaat uit 162 appartementen, met een prettig woon- en leefklimaat voor de uiteindelijke bewoners. WEBO draagt met haar unieke Steigerloos® gevelelementen bij aan een duurzaam en milieuvriendelijk Hofbadtoren, die zo ook minimale overlast en maximaal comfort creëren voor de bouwplaats en haar omgeving.

Geen steigers, geen overlast

WEBO stelt industrialisatie in de bouw voorop. Daarmee worden steigers en vele andere bouwmaterialen overbodig. WEBO voorziet de Hofbadtoren van buitengevelelementen door middel van een uniek systeem: Steigerloos® Bouwen. Het Steigerloos® gevelelement van de Hofbadtoren is een totaalproduct: het prefab HSB-element is fabriek af voorzien van duurzame minerale gevelbekleding en kozijnen. De elementen hoeven op de bouwplaats in Den Haag alleen nog maar met de kraan naar hun plek worden gehesen, uiteraard zonder steigers.

De hoge bouwsnelheid en hoge mate van duurzaamheid die Steigerloos® gevelsystemen met zich meebrengen, verzekeren minimale overlast en houden de lucht, het water en ook de grond schoon. Daarbij krijgt de toekomstige bewoner van de Hofbadtoren een warm gevoel van thuiskomen door het warmte-isolerende en weersbestendige gevelelement. Ook zijn de gevelelementen uitermate veilig en gecertificeerd brandklasse B.

VOLGENS PLAN, VOLGENS BIM

WEBO heeft inmiddels ruim 10 jaar ervaring met BIM en haar modelleurs draaien hun hand niet om voor grote of complexe werken zoals de Hofbadtoren.

Voor de Hofbadtoren engineert, produceert en monteert WEBO 592 Steigerloos® gevelelementen. Het engineeringsproces gebeurt in BIM. Daarmee worden faalkosten vermeden en wordt alle informatie gebundeld en beheerd in één digitaal gebouwmodel. Aannemer, opdrachtgever, architect en andere betrokken partijen bij de bouw van de Hofbadtoren kunnen zo dan ook gemakkelijk samenwerken en zijn altijd op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Back to top