Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

DUURZAME VOGELHUISJES BOUWEN!

DUURZAME VOGELHUISJES BOUWEN!

Ze krijgen bosbouwles en gaan het woud in. Maar ze bezoeken ook een echte timmerfabriek – en leren houtbewerking. Hoe leuk is dat? De try-out van de STIP Tour ‘Het verhaal van Hout’ biedt kinderen van OBS Dijkerhoek (Holten) in één dag een superspannende kennismaking met het duurzame materiaal hout: van bron naar bestemming. En van bos tot eindproduct.

De STIP Tour is een initiatief van duurzame houtverwerkers in Nederland. De bedoeling is een toer door heel Nederland te maken, om basisschoolleerlingen te laten kennismaken met duurzaam bosbeheer en hout. En daarnaast ook met de duurzame, unieke aspecten van hout.

OBS Dijkerhoek bijt de spits af

OBS Dijkerhoek bijt vandaag de spits af. De kinderen krijgen, om te beginnen, op school ruim een uur ‘bosbouwles’ en spelen het fotosynthese spel. Daarna gaan ze met de bus naar Landgoed Heksenweg in Holten. Daar vertellen deskundige houtprofessionals hen alles over bosbeheer en houtoogst. Vervolgens staat een bezoek aan WEBO in Rijssen op het programma. Hier leren de scholieren om zelf hout te bewerken tot een praktisch gebruiksvoorwerp; een vogelhuisje. Dit alles uiteraard onder deskundige begeleiding – en ondersteund door deelnemende ouders.

Onvergetelijke ervaring

“Waardering voor de natuur, voor bossen en hout moet je leren in de praktijk,” zegt SKH-directeur Oscar van Doorn. “Die waardering groeit door gebeurtenissen die je onthoudt. Wij willen jongeren een onvergetelijke hout-ervaring bieden. Inhoudsvol, spelenderwijs en interactief. Wanneer kun je nou praten met een echte boswachter? Of vragen stellen aan de directeur van een duurzaam houtbedrijf? Dat kan allemaal tijdens de STIP Tour. Uniek en inspirerend.”

12 scholen in 12 provincies

De try-out van de STIP Tour was een succes.  STIP wil het programma dan ook aanbieden aan 12 scholen in 12 provincies. Omdat de duurzame houtbedrijven het initiatief sponsoren, zijn er voor deelnemende basisscholen geen kosten voor deelname.

Back to top