Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

HoutAlu-Kozijn® voor het Theaterkwartier

Duurzaam en onderhoudsarm bouwen met het HoutAlu-Kozijn® en HSB-elementen

 

Centrum van Lelystad

In opdracht van Schutte Bouw heeft WEBO de HSB-elementen en hout-aluminium kozijnen geëngineerd, geproduceerd en geleverd voor het Theaterkwartier in Lelystad. Doordat de hout-aluminium kozijnen prefab in de HSB-elementen zijn geplaatst, werd de bouwtijd aanzienlijk verkort en faalkosten tot een minimum gereduceerd.

Schutte Bouw heeft in totaal 57 appartementen met 4 commerciële ruimten, een parkeergarage en 5 grondgebonden stadswoningen opgeleverd aan projectontwikkelaar Four-D. De woningen zijn gelegen tegenvoren het Agora Theater, die onderdeel vormen van het gebiedsontwikkelingsproject in het centrum van Lelystad. De uitgesproken architectuur van het gebouw is ontwikkeld door Mecanoo Architecten.

Lelystad
Nieuwbouw
0
Elementen
Rc 4,5 m2K/W
0
Woningen
Energielabel A
0
Kozijnen
Hout-aluminium

Complete prefab elementen

In totaal zijn er voor het Theaterkwartier 106 HSB-elementen geproduceerd, die in de fabriek prefab voorzien zijn van 347 hout-aluminium buitenkozijnen, ramen en raamdeuren. De kozijnen zijn uitgevoerd met doorvalveilig glas en hebben een maximale grootte van 4,48 x 3,50 meter. Voor het hout aan de binnenzijde is gekozen voor geoptimaliseerd Lariks hout, dat voorzien is van een transparante afwerking.

Het aluminium is gepoedercoat in een bruingrijze kleur, waardoor de buitenzijde een warme en tegelijktijdig strakke uitstraling heeft. Een groot voordeel van het weersbestendige aluminium is dat het hout aan de binnenzijde niet blootgesteld wordt aan weersinvloeden, waardoor de kozijnen nauwelijks onderhoud vergen.

 

Energiezuinig bouwen

Energiezuinig bouwen was een belangrijk aspect van het Theaterkwartier. Zo zijn de woningen duurzamer gebouwd dan de BENG-eis en voorzien van energielabel A. Dankzij de HSB-elementen en de hout-aluminium kozijnen was het mogelijk om een hoge isolatiewaarde te realiseren. Zo behalen de HSB-elementen een Rc-waarde van 4,5 m2K/W en de hout-aluminium kozijnen met HR++ glas een U-waarde van 1.1 W/m2K. Als gevelafwerking is er gekozen voor bakstenen in verschillende tinten en verbanden, waardoor een gevarieerde architectuur tot stand is gekomen.

Het project draagt bij aan een levendig uitgaansgebied en biedt volop voorzieningen voor bewoners. De appartementen variëren van 64m2 tot 113 m2, zijn aangesloten op het installatieconcept van VIAC en beschikken over vloerverwarming en een balkon.

Voordelen

Met het HoutAlu-Kozijn® profiteer je van het beste uit twee werelden: aan de binnenzijde heb je de warme uitstraling van hout en aan de buitenzijde het strakke design van aluminium. Het HoutAlu-Kozijn® is onderhoudsarm en biedt met een U-waarde tot 0.64 een uitkomst om tegemoet te komen aan de strengere energie- en prestatie-eisen. Door de kozijnen te combineren met het BENG- of NOM-Element® is de gevel snel wind- en waterdicht en profiteer je van maximale bouwtijdverkorting.

De kozijnen van WEBO worden standaard geleverd met HOUT100% zekerheid en een PEFCtm– en/of FSC®– keurmerk (STIP®).


JOB HUISMAN
ACCOUNTMANAGER
jhuisman@webo.nl
+31(0)611 97 69 01

WIL JE MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Benieuwd naar de details van dit project? We vertellen graag meer over de mogelijkheden van het
HoutAlu-Kozijn®. Neem contact met ons op; wij denken graag met je mee!For more information or to request a quotation, please contact us.

Contact


Spoelerstraat 15
7461 TX Rijssen
P.O. Box 10
7460 AA Rijssen

+31(0)548 - 51 80 11
info@webo.nl

Request a quotation.


Request a non-binding quotation.

Quotation request
Back to top