Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Bouwen in hartje Groningen

All-electric en aardbevingbestendig uitgevoerd

Gekozen door inwoners

In de Oostwand van de Grote Market in het bruisende centrum van de stad Groningen heeft WEBO in opdracht van Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf HSB-Elementen voor The Market Hotel mogen leveren. Een 4-sterrenhotel met 123 hotelkamers, een restaurant, spa, bakkerij en zelfs een rooftop bar.

Als onderdeel van het project heeft WEBO in totaal 65 HSB-Elementen aan Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf mogen leveren. In 2016 heeft WestCord Hotels met VolkerWessels Vastgoed een intentieovereenkomst gesloten om The Market Hotel in Groningen te realiseren. In samenwerking met Thomas Müller van Müller Reiman Architekten uit Berlijn en de Gemeente Groningen zijn er drie ontwerpen aan de inwoners van Groningen voorgesteld. Zij mochten kiezen welk ontwerp de lege ruimte in de Oostwand van de Grote markt zou gaan vullen. De Zwarte Hond uit Groningen heeft het architectonisch ontwerp verder bouwkundig uitgewerkt

Groningen
Renovatie
The Market Hotel Groningen - HSB-Elementen van WEBO
0
Bruto m2
Prefab HSB-Elementen
0
Hotelkamers
Op 6 verdiepingen
0
kozijnen
266m2 stelkozijnen
The Market Hotel Groningen - HSB-Elementen van WEBO

All-electric en aardbevingbestendig

The Market Hotel is all-electric, dat heeft het te danken aan het feit dat het gebouw volledig losstaat van het gasnetwerk. Om warmte en koeling te genereren, worden warmtepompen gebruikt. Deze warmtepompen dienen onder andere voor het verwarmen van de ruimtes en het opwarmen of afkoelen van tap- en douchewater

In het ontwerp zijn ook diverse aardbevingbestendige maatregelen genomen om stabiliteit te bevorderen. Zo is er aan het begin van de bouw een keldervloer van een meter dik gestort en zorgen de halve meter dikke prefab HSB-wanden voor voldoende bestendigheid om het gebouw ten tijde van een aardbeving stevig te houden.

Met BENG-Element® klaar voor 2050

WEBO heeft met trots aan dit duurzaam verblijf bij mogen dragen door BENG-Elementen te produceren en leveren. BENG staat voor bijna-energieneutraal gebouw, of in dit geval gevel. De BENG HSB-Elementen zijn gemaakt met van nature isolerend hout, in combinatie met diverse isolatietechnieken. Hierdoor kunnen onze HSB-Elementen RC-waarden tot wel 5,0 behalen. Door gebruik te maken van hout binnen de gevelelementen draagt het bij aan een betere leefomgeving, aangezien hout het enige bouwmateriaal is dat CO2 opslaat.

Dankzij ons geautomatiseerde productieproces kan WEBO HSB-Elementen efficiënt en binnen een minimale doorlooptijd op de bouwlocatie monteren. Met het BENG- en NOM-Element® ben je goed voorbereid op 2050.


JOB HUISMAN
Accountmanager
jhuisman@webo.nl
+31(0)611 97 69 01

WIL JE MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Benieuwd naar de details van dit project? Neem contact op met Job Huisman; hij denkt graag met je mee!For more information or to request a quotation, please contact us.

Contact


Spoelerstraat 15
7461 TX Rijssen
P.O. Box 10
7460 AA Rijssen

+31(0)548 - 51 80 11
info@webo.nl

Request a quotation.


Request a non-binding quotation.

Quotation request
Back to top