Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Brandtest kozijnen van WEBO bij Peutz

De isolatietechnieken van HSB-elementen

Hout heeft van zichzelf een unieke celstructuur, waardoor het vele malen beter isoleert dan bijvoorbeeld beton. Maar niet alleen die eigenschap van hout zorgt voor een aangenaam woonklimaat. Neem bijvoorbeeld de vochtregulering en wind- en waterdichtheid. Daarnaast voldoen HSB-elementen aan de BENG- en NOM-normen. Onze HSB-adviseur vertelt je er graag meer over!

  • Isoleren van HSB
  • De finishing touch: folie
  • We maken het nog makkelijker

Isoleren van HSB

Houtskeletbouw is een duurzame manier van bouwen. Het is ecologisch verantwoord, zorgt voor een energiezuinige woning en een comfortabel leefklimaat, mede door onze isolatietechnieken.

Bij HSB-elementen wordt er geen spouw of traditionele bakstenen muur geïsoleerd, maar wordt dit gedaan tussen de houten draagstuctuur van het element. Ook de dikte van de opbouw van een HSB-wand draagt bij aan de isolerende werking. Hoe dikker het element namelijk is, hoe beter deze isoleert. Bij WEBO kunnen de dikte en de afmetingen van het element naar jouw wens variëren.


De finishing touch: folie

Naast het behouden van warmte en energie door middel van isolatiemateriaal, is het ook belangrijk om een wind- en waterdicht element te fabriceren.

Op de buitenzijde van de HSB-wanden wordt daarom dampopen folie aangebracht. Deze laag voorkomt eventuele insijpeling van water en zorgt ervoor dat mogelijke waterdamp naar buiten toe kan worden afgevoerd.

Hierdoor hebben woningen een ademend binnenklimaat met natuurlijke vocht- en warmteregulatie, voor een fijn gevoel in de woning.

LEUK OM TE WETEN
Door de unieke celstructuur heeft hout zeer goede isolerende eigenschappen. Deze isolerende eigenschappen zijn bijvoorbeeld 15 keer hoger dan die van beton! Door een HSB-element te combineren met houten kozijnen, geniet je van het meest isolerende gevelelement.

Met hout bouw je dus aan een beter milieu en heb je ook nog de verdienste van een betere isolatiewaarde!

We maken het nog makkelijker

We maken het nog makkelijker

WEBO biedt de mogelijkheid om de elementen in de fabriek al te voorzien van houten kozijnen, compleet beglaasd, voorzien van aflak, 2-zijdig beschermd.

Resultaat? Het element is na montage direct wind- en waterdicht en er kan vrijwel direct gestart worden met de afbouw. Bouwtijden worden aanzienlijk verkort en je – door onze engineering in BIM – verzekerd van een perfecte aansluiting. Zo worden ook faalkosten ontweken.

Unieke prefab HSB gevelelementen

Door te werken met geprefabriceerde elementen worden gebouwen een stuk efficiënter neergezet dan in de traditionele bouw. We oogsten dan ook al jarenlang succes met prefab gevelelementen met hoge isolatiewaardes. Bij WEBO kunnen de HSB-wanden voorzien worden van houten kozijnen die voldoen aan de NOM-norm, wat een complete Nul-op-de-Meter gevel oplevert. Alles wat uit onze fabriek komt is klaar voor 2050.

Naast de isolerende werking van hout hebben we bij WEBO effectieve isolatietechnieken ontwikkeld, waardoor hoge Rc-waardes gerealiseerd worden. Neem bijvoorbeeld ons BENG-Element® dat een Rc-waarde van 4,5 tot 5 bereikt, of het NOM-Element® dat een Rc-waarde tot 8.0 behaalt. De elementen zijn modulair opgebouwd, waardoor het aanpassen van een HSB-gebouw in de toekomst mogelijk is!

BENG- OF NOM-Element®HSB-elementen van WEBO

BENG- en NOM-eisen
Voldoe aan alle BENG-eisen. Energieneutraal bouwen en voldoen aan de NOM-eisen? Gebruik dan ons NOM-Element®.

Rc-waarde tot 8,0
Als isolatie passen we minerale wol toe. Samen met de isolerende eigenschappen van hout kunnen de HSB-elementen een Rc-waarde tot wel 8,0 behalen.

Combineer met kozijnen
Laat de HSB-elementen prefab voorzien van kozijnen en profiteer van maximale bouwtijdverkorting.

Gevelafwerkingen
We engineeren HSB-elementen die met vele gevelafwerkingen toegepast worden: van steenstrips en baksteen tot houten en kunststof gevelbekleding.

Prefab wanden voor ieder project

Benieuwd wat we voor jouw bouwproject kan betekenen?
Bespreek dan je wensen met Niek Troost; hij denkt graag met je mee.

Niek Troost

Niek Troost
Advies & ontwerp
ntroost@webo.nl
+31 6 10 97 83 73
Vraag online je offerte aan

Brochure aanvragen

Download de STABU bestekteksten

Back to top