Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Vochtregulering, wind- & waterdichtheid van HSB

De isolatietechnieken van HSB-elementen

Hout heeft van zichzelf een unieke celstructuur, waardoor het vele malen beter isoleert dan bijvoorbeeld beton. Maar niet alleen deze houteigenschap zorgt voor een aangenaam woonklimaat, ook moet er worden gedacht aan vochtregulering, wind- en waterdichtheid en het voldoen aan BENG- en NOM-normen. Onze HSB-adviseur vertelt je er graag meer over!

Informatie of advies nodig?
Niek Troost
Advies & Ontwerp
ntroost@webo.nl
+31 6 10 97 83 73
Isoleren van HSB

Houtskeletbouw is een duurzame manier van bouwen. Het is ecologisch verantwoord, zorgt voor een energiezuinige woning en een comfortabel leefklimaat, mede door onze isolatietechnieken.

Bij HSB-elementen worden er geen spouw of traditionele bakstenen muur geïsoleerd, maar wordt dit gedaan tussen de houten draagstuctuur van het element. Ook de dikte van de opbouw van een HSB-element draagt bij aan de isolerende werking. Hoe dikker het element namelijk is, hoe meer het isoleert. Bij WEBO kunnen de dikte en de afmetingen van het element naar uw wens variëren.
De finishing touch: folie

Naast het behouden van warmte en energie door middel van isolatiemateriaal, is het ook belangrijk om een wind- en waterdicht element te hebben.

Op de buitenzijde van het HSB-element, wordt daarom dampopen folie (dpc folie of dampremmende folie) aangebracht. Deze laag voorkomt eventuele insijpeling van water en zorgt ervoor dat mogelijke waterdamp naar buiten toe kan worden afgevoerd.

Hierdoor hebben woningen een ademend binnenklimaat met natuurlijke vocht- en warmte regulatie, voor een fijn gevoel in de woning.
LEUK OM TE WETEN

Door de unieke celstructuur heeft hout zeer goede isolerende eigenschappen. Deze isolerende eigenschappen zijn bijvoorbeeld 15 keer hoger dan die van beton! Door een HSB-element te combineren met houten kozijnen, geniet je van het meest isolerende gevelelement.

Met hout bouw je dus aan een beter milieu en heb ook nog de verdienste van een betere isolatiewaarde!

We maken het nog makkelijker

Maar wat is voor u als bouwer nou makkelijker om de elementen gelijk geleverd te krijgen voorzien van houten kozijnen, compleet beglaasd, voorzien van aflak, 2-zijdig beschermd én gemonteerd in de houtskeletbouwelementen? Resultaat?

Het element is direct wind- en waterdicht en er kan gelijk gestart worden met de afbouw. Je kunt jouw bouwtijden aanzienlijk verkorten en de engineering van de HSB-elementen en van de kozijnen wordt bij WEBO in BIM uitgevoerd. Zo worden ook faalkosten ontweken.

Unieke prefab HSB gevelelementen

Gebouwen worden een stuk efficiënter neergezet dan in traditionele bouw door te werken met geprefabriceerde elementen. We oogsten al jarenlang succes met prefab gevelelementen met hoge isolatiewaardes. Onze HSB-elementen kunnen worden voorzien van houten kozijnen die voldoen aan de NOM-normen, voor een complete Nul-op-de-Meter gevel. Alles wat uit onze fabriek komt is klaar voor 2050. Doordat hout van nature een isolerende werking heeft en we effectieve isolatietechnieken hebben ontwikkeld, worden hoge RC-waardes behaald. Ons BENG-Element heeft een RC-waarde van 4,5 tot 5, het NOM-Element bereikt een RC-waarde tot 8.0.

BENG- OF NOM-ELEMENT®
RC-WAARDE
Het van nature isolerende hout in combinatie met onze isolatietechnieken, zorgen voor een BENG of NOM-Element® met een RC-waarde tot wel 8,0.
CO2-OPSLAG
Hout is het enige bouwmateriaal dat CO2 opslaat. Bouwen met HSB-elementen draagt daarom bij aan een betere leefomgeving. BOUWTIJDVERKORTING
Door een compleet prefab HSB-element toe te passen wordt de bouwtijd verkort.

Zij gingen je voor

WEBO: innovatieve HSB oplossingen

Wereldwijd is er een sterke stijging in het toepassen van houtskeletbouw elementen. 90% van alle woonhuizen in Canada en de Verenigde Staten is opgetrokken in houtskeletbouw-elementen.

Als uitvinders in de timmerindustrie en HSB-leverancier, kunnen wij meedenken in jouw ontwerpproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij verzorgen alles. Onze HSB gevelelementen kunnen ook prefab voorzien worden van kozijnen en glas! Zo hoef je niks meer zelf te plaatsen.


Marnix Revalidatiecentrum Vlaardingen

Een hoogwaardig ontwerp en vrijheid in gevelarchitectuur?

Benieuwd wat dit voor jouw bouwproject kan betekenen?
Bespreek je wensen met Niek Troost en hij denkt graag met je mee.Of download de STABU bestekteksten

Back to top
error: Deze content is beschermd