Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

G8 Tango, waar architectuur tot leven komt

KRACHT VAN DE SAMENWERKING

Een bijzonder project, G8 Tango. Met een zeer prominente plek aan het begin van Leidsche Rijn Centrum, naast de tunnelingang van de Stadsbaan Leidsche Rijn en grenzend aan Park Leeuwensteijn. Met de bouw van Tango wordt op één van de laatste plekken in Leidsche Rijn-Centrum gebouwd aan betaalbare sociale huurwoningen. Waarbij het bijzondere project meedraagt aan een goede mix van woningen in de stad.

WEBO werkt in dit project samen met:

Aannemer

BAM

Architect

Portaal ZECC Architecten

Woningcorporatie

Portaal    Portaal

G8 Tango bouwt Steigerloos®

Om betaalbare woningen te creëren, moet je slim bouwen. Daarom is er gekozen voor een prefab bouwsysteem met houtskeletbouw en gevelbekleding met minerale gevelstrips.

Of wel: Steigerloos® Bouwen, wat perfect past in het duurzame, energiezuinige ontwerp.

MEER OVER STEIGERLOOS® BOUWEN >>

Montage eerste Steigerloos® elementen

Na een periode van BIM-engineering en productie zijn in week 39 de eerste Steigerloos® elementen gemonteerd. De elementen zijn af-fabriek voorzien van kunststof kozijnen.

De diepe negge laat onder andere zien dat er vrijheid bestaat in gevelarchitectuur.

Bouwen aan de toekomst

SAMENWERKING MET STO

Het beoogde gevelbeeld van G8 Tango wordt ingevuld met minerale gevelstrips van Sto Isoned. Business Development Manager van Sto, Remco Gertsen, geeft aan dat er veel voordelen zitten aan deze vorm van gevelbekleding.

“Het voordeel van de minerale gevelstrips is dat je heel ver kunt gaan in je gevelafwerking en detailleringen, zoals de bijzondere verbanden die de architect heeft bedacht voor dit project. De minerale gevelstrips passen tevens goed bij een circulaire uitvraag, gezien de zeer lage CO2-footprint en voordelen die het voor de constructie meebrengt”.

De gevelstrips realiseren een authentiek gevelbeeld zonder in te leveren op kwaliteit.

Gevelisolatie bij nieuwbouw en renovatie: energiebesparen met Sto

Engineering in BIM

Bij de samenwerking is BIM van groot belang. WEBO werkt met partners in één BIM-model samen. Alle input, van klant tot aan partner, komt hier samen.

WEBO stuurt vanuit dat éne BIM-model het hele productieproces aan. Dit vermindert de faalkosten. Ook maakt het de afstemming tussen diverse partners makkelijk en eenvoudig.

LEES MEER>>

 

Steigerloos® Bouwen

Maximaal comfort, minimale overlast, dat realiseren we met Steigerloos® Bouwen. Deze complete gevelelementen bestaan uit hoogwaardige houtskeletbouw-elementen, welke voldoen aan de BENG en/of NOM-normen, doordat zij uitermate isolerend zijn. De houtskeletbouw elementen worden fabriek af voorzien van gevelafwerking, welke kan bestaan uit: hout, zonnepanelen, minerale gevelstenen en vele andere mogelijkheden.

In het geval van G8 Tango werd er gekozen voor een afwerking met minerale gevelstrips in verschillende kleuren en metselverbanden.

Eén partij, minimale bouwtijd, aanzienlijke uitstootreductie, maximaal comfort.

BEKIJK DE BROCHURE >>

Wanneer een gebouw architectuur wordt, is het kunst

DE ARCHITECTUUR

Aan dit project hebben twee architecten bureaus gewerkt, namelijk Zecc en BureauVanEig. De architecten hebben zich laten inspireren door de bakstenen architectuur in Milaan van de Italiaanse architect Giovanni Muzio.

Het gebouw is als een stadsblok gemodelleerd, het bevat een plint, een middendeel en een dak beëindiging. Dit zie je ook erg veel in Europese steden. Er zijn een aantal elementen die je erg veel ziet weerkomen in dit gebouw. Dan hebben we het over:

  • Gevarieerde metselverbanden
  • Brede penanten
  • Vlakken met bakstenen reliëf
  • Eigenaardige hoge plint

Het gebouw heeft een lichtelijke monumentale structuur doordat het gebouw duidelijke hoekaccenten heeft.

VEILIG WONEN

Het binnenhof van het gebouw is erg groen ingericht met veel bomen en planten, je kunt het ook wel een verblijfstuin noemen. De architecten hebben tijdens het bedenken van dit ontwerp gekeken naar de grote aanwezigheid van sociale controle. Dat kun je ook goed terug zien in de Videwoningen, die liggen rondom het maaiveldniveau en hebben allemaal hun voordeur aan de straat. Dat maakt dat het gebouw aan alle kanten open en toegankelijk is en daardoor ziet het er een stuk levendiger uit. Wat nog meer opvalt, als we het hebben over een sociale en veilige leefomgeving zijn de binnenruimten die aan de geluidschuwe kant zijn geplaatst.

Back to top
error: Deze content is beschermd