Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

De krachtige combinaties van het BEN- en Passief-Element

Wie denkt aan de toekomst, denkt aan een duurzame basis met het BEN en Passief-element. Ga je een stap verder? Dan combineer je het element met een warm BEN of Passief raam óf een stijlvol strak hout-aluminium raam. Nieuwsgierig geworden? We praten je bij!

De duurzame basis: het BEN- en Passief Element

Een duurzame bouw begint al bij de basis, de constructie van het gebouw. Waar je vele keuzes hebt zoals beton en staal, ga je voor een duurzame keuze als je voor hout kiest.

Waarom dat zo duurzaam is? Bij WEBO hechten we waarde aan het optimaliseren van onze isolatiewaarden, ook wel U-waarden. Deze waarden van houtskeletbouwelementen geven aan hoe optimaal het energie- en warmtebehoud van een element precies is. Hoe hoger deze waarde, hoe meer warmte- en energiebehoud met als gevolg; minimaal energieverlies. Met deze hoge waarden voldoen de elementen aan de welbekende BEN en Passief-norm. Binnen WEBO hanteren we lage U-Waardes bij het BEN-Element en bij het Passief-Element.

Niet alleen lage U-waarden maken het BEN en Passief-Element een goede duurzame keuze, er zijn tig voordelen te benoemen!

 • Slimme opslag van CO2
  • Hout is het enige bouwmateriaal dat CO2 opslaat. Bouw je met HSB-elementen? Dan draag je dus bij aan een betere leefomgeving.
 • Bouwtijdverkorting
  • Door een compleet prefab HSB-element toe te passen wordt de bouwtijd verkort.
 • Combinatie met kozijnen
  • De kracht van combinatie. Kies jij voor de duurzame toevoeging van BEN- of Passief-Ramen óf kies jij voor het strakke van HoutAlu-Ramen?
 • Luchtdoorlatendheid
  • HSB-elementen kunnen voldoen aan zeer hoge luchtdichtheid kwalificaties. Dit voorkomt energieverlies van het gebouw.

“Duurzaam en circulair, in BIM geëngineerd én een minimale doorlooptijd. Onze prefab houtskeletbouw-elementen staan klaar voor ieder duurzaam project.”

Dus ga je voor een gebouw dat klaar is voor de toekomst en zorg draagt voor haar omgeving? BEN en Passief houtskeletbouwelementen zijn de oplossing.

De duurzame toevoeging: het BEN of Passief Raam

Een uiterst duurzame keuze: het BEN of Passief-Element in combinatie met het BEN of Passief-Raam. Waarom? Als grondstof voor bouwmaterialen, maar ook in de vorm van bouwelementen is hout isolerend, duurzaam en circulair, stevig, gemakkelijk herstelbaar en licht van gewicht. Daarnaast zijn de BEN en Passief ramen in groot scala aan houtsoorten en kleuren te verkrijgen.

De voordelen op een rijtje:

 • Een isolerend materiaal
 • Duurzaam en circulair
 • Zorgt voor stevigheid
 • Gemakkelijk herstelbaar
 • Licht van gewicht

De strakke toevoeging; het HoutAlu- Raam

Combineer het beste van twee werelden en je krijgt een unieke combinatie. Het HoutAlu-Raam is, zoals de naam al zegt, samengesteld uit hout en aluminium. De buitenzijde heeft daarom een strakke uitstraling en bestaat uit onderhoudsvrij aluminium. We kunnen ons voorstellen dat je de warme look van hout mooier vindt om met je sfeervolle interieur te combineren. Het raam bestaat daarom aan de binnenzijde van hout en geeft je zo het beste van beide werelden: een sfeervol interieur en een strak buitenaanzicht!

De voordelen op een rijtje:

 • Een strakke uitstraling van buiten gecombineerd met een warme uitstraling van binnen.
 • Perfect voor hoogbouwprojecten. Waarom? Zoals eerder benoemd bestaat de buitenkant uit onderhoudsvrij aluminium. Perfect voor hoogbouwprojecten waarbij je geen omkijken meer wilt hebben naar onderhoud!
 • Lage U-Waarde, voor optimale isolatiewaarden. Zo zit je dus altijd binnen met een prettig klimaat, ongeacht hoe koud of warm het buiten is!
 • Inlands hout, dit zorgt ervoor dat de HSB-elementen zijn opgebouwd uit hout uit duurzaam beheerde bossen.

Welke combinatie kies jij?

HSB-elementen en ramen zorgen niet alleen voor een duurzaam en circulair project, maar ook vele woon- en ontwerpvoordelen. Denk aan altijd in een prettige temperatuur thuis zitten, al is het hoogzomer of een strenge winter.

Heb je een bijzonder ontwerp in gedachten? HSB-elementen met een houten afwerking, een kleurpatroon in het aluminium, noem het maar op… Elke combinatie is mogelijk. Dus, duurzame bouwer, ben jij er al uit?

Back to top